Natěšená WERK Aréna na oslavu čtvrtého titulu v řadě, jenže ta se nekonala. Hradec předvedl nejlepší výkon v sérii a s trochou štěstí urval první bod v prodloužení.

Zápas se nevyvíjel pro Třinec dobře. Oceláři poprvé v sérii inkasovali jako první. V 19. minutě překvapil třinecký tým i s brankářem Kacetlem nahozením od modré čáry extřinecký obránce Bohumil Jank.

V dalším průběhu zápasu Slezané přidali a ve 25. minutě vyrovnali na 1:1. Střela Mariana Adámka od modré čáry zastavila až síť za gólmanem Machovským.

Třetí část patřila Ocelářům. Hudáček svůj únik na Machovského zkoušel zakončit kličkou, ale puk do branky nedostal. Neuspěl ani Růžička střelou z levého kruhu. V závěru se hradecký gólman zapotil, když likvidoval šance Marcinka, Daňa a Růžičky.

O pokračování série nakonec rozhodl začátek prodloužení. Jerglova střela od mantinelu se odrazila od tyče do Kacetla k volnému Pavlíkovi, který dorazil puk za překvapeného třineckého gólmana. Kaňákův skok přišel pozdě.

Série se tak stěhuje do Hradce Králové. Pátý zápas se hraje v den narozenin bývalého trenéra Václava Varadi. Ukončí Oceláři finálovou válku a budou se radovat z pátého titulu? Zápas startuje v 17 hodin a sledovat jej můžete i na velkoplošné obrazovce u kulturního domu Trisia.