Nejhorší finálový výkon nemohl dotáhnout Oceláře k titulu. Hradec Králové ve středu zcela zaslouženě vybojoval páteční zápas v třinecké WERK Aréně.

Že to nebude povedený zápas, naznačila už první minuta. Třinecké přečíslení dopadlo tragicky, Marcinko upadl při kličce a vzápětí jen napodobil Marinčin za hradeckou brankou. Následoval rychlý protiútok, nájezd Miškáře z levé strany a následné zakončení mezi betony. Hradec od první minuty vedl.

Navýšit skóre mohl ještě v první třetině obránce Rosandič, ale Kacetla nepřekonal. Na druhé straně nevyzrál na Machovského střelou pod horní tyč Růžička. Ve druhé třetině měl dobrou příležitost Chmielewski, ale svou dobrou šanci nedotáhl ke gólu. V závěru prostřední třetiny přišel trest za malou aktivitu. Přečíslení dva na jednoho proměnil Pilař.

Oceláři se snažili s výsledkem něco udělat. Nejblíže k tomu měli po vyloučení Rosandiče, kdy si vytvořili několik šancí. Tu největší z hole Jeřábka kontroloval rozhodčí u videa, ale puk za brankovou čárou neviděl. Slezané neuspěli ani v závěrečné hře bez brankáře a inkasovali třetí gól.

Do utkání jsme špatně vstoupili, inkasovali jsme branku, a pak jsme to tlačili celý zápas před sebou. Nemohli jsme se domácím dostat na kobylku, nevstřelili jsme gól ani v přesilových hrát a to bohužel rozhodlo,zhodnotil zápas trenér Zdeněk Moták.

Vítězství Východočechů způsobilo, že páteční večer bude patřit ve WERK Aréně extraligovému hokeji. Šestý zápas startuje v 17 hodin.