Na konci července vstoupili hráči extraligového celku na ledovou plochu, aby se během pěti týdnů nachystali na start hokejové Ligy mistrů, která vystartuje dvěma zápasy na třineckém ledě.

Třinecký celek posílili zkušení hráči. Po 14 letech a pětistovce zápasů v NHL se vrátil do ocelářské rodiny Richard Pánik. Po ročním angažmá v Kometě se vrátil Tomáš Kundrátek. Obranné řady posílila také dvojice Adam Polášek s Richardem Nedomlelem. Arona Chmielewského by měl nahradit Kamil Walega.

Celé jako a kus léta jsme pracovali na změnách a bylo to fajn. Každý trenér by rád očekával co nejvíce posil, aby to mužstvo bylo co nejsilnější, ale myslím, že to není špatné,“ okomentoval posílení kádru trenér Zdeněk Moták.

Třinci hrozil odchod dvou klíčových hráčů z play-off. Libor Hudáček i Daniel Voženílek pod Javorovým zůstávají. „Mají platné smlouvy a tím je řečeno vše. Výstupní klauzule k přestupu do zahraničí už uplynula,“ potvrdil Moták.

Po dlouhé době v zámoří a konci sezóny ve Švýcarsku se do Třince vrátil Richard Pánik. „Nějaká nostalgie tady byla. Zázemí je super, je o nás dobře postaráno, těším se na sezónu.“

Adam Polášek po sérii vypadnutí se Spartou přišel do Třince poznat druhou stranu. „To je hlavní důvod mého příchodu. Něco se tady děje dobře a já bych se to chtěl naučit. I když mi je třicet dva, mám pořád velkou možnost se učit,“ řekl bývalý hráč Vítkovic.

Oceláři už mají jedno přátelské utkání za sebou, když ve Frýdku-Místku porazili partnerský prvoligový celek 3:0. Další souboj svedou ve středu na hřišti v Oldřichovicích, kdy nazují kopačky a střetnou se na trávníku proti fanouškům. Utkání začíná v 16:30. Po utkání odstartuje soutěž v kopání penalt, kde se do branky postaví i republikový mistr a bývalý reprezentant Jan Laštůvka.