Zápasem proti brněnské Kometě zakončili Oceláři krátkou přípravu na ledě. Ta spolkla celkem čtyři zápasy, z toho dva na turnaji v Popradu, kde hráči z hutnického města skončili na třetí pozici. V posledním zápase proti Kometě dotáhli zápas do nájezdů, kde však byl lepší brněnský celek.

Oceláři do zápasu proti extraligovému soupeři poslali téměř kompletní, chyběli pouze absentující Kacetl a Daňo. „To tempo ještě není takové, jak bychom chtěli hrát. Úvod zápasu nám nevyšel. Dobrá byla až třetí třetina, ale je potřeba hrát od začátku,“ zhodnotil zápas nejproduktivnější hráč přípravy Richard Pánik.

Oběma celkům nešly v zápasech početní výhody, ve kterých v sezóně patřily k nejlepším. „Je potřeba to ještě trénovat. Máme ještě nějaký týden, abychom to zlepšili. Víme to už z Popradu, kde jsme měli milion přesilovek, ale soupeřům jsme nedokázali dát gól,“ okomentoval Pánik přesilovky.

Navrátilec z NHL si v přípravě zahrál v jednom útoku s talentovanými mladíky Adamem Cedzem a Petrem Sikorou. „Kluci hráli velmi dobře, je jim osmnáct a nebáli se něco udělat. Je vidět, že fyzická síla v osobních soubojích jim ještě chybí, ale to je otázkou času.“ Co by měli udělat, aby se dostali do NHL? „Cesta je dlouhá a náročná. Musí makat, ale také musí mít dost štěstí a být zdraví. Mají to ve svých rukách. Když dostanou tady šanci, určitě jim to pomůže. Pak je čekají osmnáctky, možná dvacítky. To jsou turnaje, kde se rozhoduje. Přál bych jim, ať jim to vyjde,“ završil majitel více než pětistovky startů v nejprestižnější hokejové soutěži.

Nyní čeká Oceláře Liga mistrů. Na úvod se doma střetnou se švýcarským Rapperswilem a německým Mnichovem. Rapperswil je kvalitní soupeř, ale když budeme hrát to svoje a zlepšíme přesilovky, tak je můžeme porazit. Celkově ale nevím, co od Ligy mistrů čekat, půjdu zápas od zápasu, prozradil Pánik.

Zápas s Rapperswilem startuje ve WERK Aréně v pátek od 17 hodin, v neděli od 15 hodin vyjede na led Red Bull Mnichov.