Oceláři se po pěti letech vrátili do Tampere, v zápase s místní Tapparou prohráli v prodloužení 2:1. Nyní dobře rozehrané utkání nedotáhli do nastaveného času a z haly, kde se odehrála poslední dvě světová finále, nevyvezli ani bod.

Svůj první zápas v letošním ročníku Ligy mistrů odehrál Martin Růžička, jenže ani to nepomohlo k prvnímu vítězství. Ocelářům vůbec nevyšla první třetina, soupeř je přehrával a zaslouženě vedl 2:0.

Slezany nakopla až dvouminutová dvojnásobná přesilová hra, kterou proměnil Nestrašil a po jejím skončení využil chyby soupeře ujetý Pánik. Rázem to bylo 2:2. Domácí šli v prostřední části ještě jednou do vedení, kdy po pravém kraji unikl Könönen a našel skulinku mezi tyčí a Mazancovým betonem. Pak už znovu úřadovali hráči v bíločervených dresech. Nejprve Nestrašilovu střelu dorazil Daňo a poté se prosadil z dorážky Kurovského pokusu svým druhým gólem Pánik.

Bohužel třetí třetina je noční můrou Ocelářů v letošním ročníku CHL. Proti Rapperswilu ztratili tříbrankový náskok, Mnichov v této části rozhodl zápas a nejinak tomu bylo i v Tampere. Ilves dvěma góly kapitána Lancastera otočil výsledek utkání a nakonec zvítězil 5:4.

Další zápas sehrají Oceláři v neděli od 15 hodin v nedalekém Lahti, kde naposledy hráli před čtyřmi lety. Ani tam to nedopadlo příliš slavně, Třinečtí v IKSU Areně nevstřelili ani gól a prohráli 0:1.