Start do nového ročníku Tipsport extraligy třineckým hráčům vůbec nevyšel. Rozhodla o tom nepovedená první polovina zápasu, kterou znamenitě využila plzeňská Škodovka a ze zápasu urvala tři body.

I přes povedený výkon Švančary v posledním zápase Ligy mistrů se do branky od úvodní minuty postavil explzeňský Mazanec a místy nevěřícně sledoval, jaké chyby kupí jeho spoluhráči. Ve 4. minutě ani on nezabránil nájezdům plzeňských útočníků a Lev dorazil puk za ležícího gólmana. Ještě hůř mohlo být v 11. minutě, kdy Třinečtí nabídli soupeři dvojnásobnou přesilovku, ale tu Plzeň nevyužila. O tři minuty později už se radovala, když Matýs prostřelil Nedomlela i třineckého brankáře.

Nepovedeným výkonem se Slezané prezentovali i ve druhé části a ve 26. minutě se do střelecké listiny zapsal také Rekonen. Plzeň vedla 3:0, navíc Mazanec musel čelit trestnému střílení Lva po faulu Růžičky. To zneškodnil a Třinečtí začali zlobit. Daňův únik skončil střelou vedle branky, Jeřábkovu pobídku Dravecký od druhé tyče neproměnil v úvodní gól.

Toho se Motákova družina dočkala až ve třetí části, kdy Kundrátek využil přesilovou hru přesnou střelou k pravé tyči. Další přesilové hry už Oceláři neproměnili, přestože ke gólu měli blízko. Daňovu střelu z mezikruží zneškodnil Pavlát, stejně tak si poradil s pokusem Vrány i střelou Adámka z dobré pozice. Hosté se neprosadili ani v závěrečné power-play a ze západočeského města odjeli s prázdnou.

Změnit nulu na bodovém kontě budou mít hráči z WERK Arény možnost v neděli, kdy doma hostí od 17:45 pražskou Spartu. Na toto utkání zbývá posledních pár desítek vstupenek.