Nepovedený výkon z Plzně Oceláři vynahradili, když doma ve velmi dobrém zápase urvali bod za prohru 2:3 po samostatných nájezdech. Třinečtí byli i mírně lepším celkem, jenže koncovka hrála ve prospěch pražského celku.

Než odstartoval souboj dvou aspirantů na titul, došlo k připomínce loňského titulu v podobě sestřihu nejlepších okamžiků uplynulé sezóny a vyvěšením památeční plakety pod střechu WERK Areny. To zřejmě trochu uspalo pražský celek a Oceláři toho náramně využili, když po 20 sekundách Růžička dorazil do branky Voženílkův procezený kotouč přes brankáře Kováře. „Byli jsme rádi, že jsme u toho mohli být a mohli se na to podívat. Neděje se to každý den. Bylo to fajn, ale v hlavách jsme měli, že ten zápas chceme začít lépe než v Plzni,“ prozradil po utkání Andrej Nestrašil.

Oceláři měli parádní nástup do zápasu, vytvořili si i další šance, jenže Kovář další gól v první části už nepustil. Bohužel soupeř se dokázal prosadit. Zpětnou přihrávku mezi kruhy proměnil ve vyrovnání Sobotka a o pár desítek sekund později potrestal Kurovského vyloučení Chlapík.

Sparta tak po první třetině vedla 2:1 a v dalším průběhu mohla svůj náskok navýšit, neboť Oceláři nabízeli týmu Pavla Grosse přesilovky jak na běžícím páse. „S tím se trochu pereme od začátku sezóny. V Lize mistrů jsme na to podle nových pravidel doplatili, teď znovu, naštěstí jsme to ubránili. Ve druhé třetině jsme hráli skoro polovinu třetiny v oslabení a to se projeví na týmu. Někteří hráči jsou přetížení, někteří více sedí, není to dobré. Bavíme se o tom, ukazujeme si fauly, ale musíme to udělat líp. Předvedli jsme zbytečné útočné fauly, to se nám nemůže stávat, hlavně proti týmům, které výborně hrají přesilovky,“ zareagoval trenér Országh. Přesto se Oceláři ubránili a v závěru druhé třetiny i vyrovnali, když po Miklišově vyloučení vyrovnal Voženílek.

Třetí třetina byla o něco opatrnější, nikdo nechtěl skončit zápas bez bodu, proto také ubylo šancí a diváci si museli počkat na další góly až v dohrávce. Tam mohl rozhodnout po úniku Hudáček, ale Kovář se dostatečně roztáhl. Sparťanům ujel také Voženílek, ale ani on nedokázal akci zakončit do gólové radosti.

O výsledku rozhodly samostatné nájezdy. Třinečtí trenéři překvapili výměnou brankářů, na nájezdy se postavil do brány Patrik Švančara, pro kterého to byla extraligová premiéra. Bohužel nebyla to vydařená premiéra, hráči Sparty na něj našli hned třikrát recept. Na druhé straně Kováře překonal pouze Daňo.

„Na začátek sezóny jsme viděli velmi dobrý zápas. Bylo to bojovné z obou stran. Měli jsme výborný začátek, potom nás přibrzdila oslabení. Velmi důležité bylo, že jsme ubránili oslabení pět na tři nebo dlouhé pět na čtyři. Kdyby nám Sparta odskočila do dvougólového vedení, tak by to bylo těžké. Podařilo se nám vyrovnat. Třetí třetina už byla taktičtější, šance na obou stranách, v prodloužení jsme měli několik dobrých příležitostí, ale bereme bod. Chtěli jsme něco víc, ale třeba respektovat sílu soupeře. Oproti zápasu v Plzni, kde jsme nepodali dobrý výkon, to byl návrat k tvrdé práci,“ zhodnotil zápas trenér Vladimír Országh.

Další zápas sehrají Oceláři netradičně ve čtvrtek ve WERK Areně, kdy budou hostit Liberec. Utkání startuje v 17 hodin, bohužel do zápasu nezasáhne Andrej Nestrašil, který za svou sekeru mezi Moravčíkovy nohy obdržel jednozápasový trest. „Udělal jsem více trestných minut než za celou loňskou sezónu. Je to věc, která by se mi neměla stávat. Beru to na sebe, jako jeden ze starších hráčů bych to měl mít pod kontrolou. Chtěl jsem se před bránou zapřít, abych tam zůstal. Myslel jsem, že z mé strany přijde krosček, který přišel, ale já se zapřel a neviděl jsem, kde tu hokejku mám,“ okomentoval inkriminované fauly faulující hráč.