Infarktový závěr se šťastným koncem. Oceláři dobře rozehráli duel v Olomouci a v závěru dokázali udržet svůj náskok, přestože se brankář Mazanec musel hodně otáčet. Ledový kurník byl opět obrán o tři body.

Oceláře přijela podpořit do hanácké metropole zhruba stovka fanoušků, která byla slyšet od úvodní do poslední minuty. To také místy dráždilo domácí příznivce, kteří měli problém se vyrovnat s třineckými barvami na svém “stadionu”.

Slezané začali utkání velmi dobře, od začátku byli lepším celkem a po dvou gólech Voženílka zaslouženě vedli. Nezlomila je ani snižující trefa Knotka v závěru první části.

Dalších gólů se diváci dočkali až v poslední třetině. Ocelářům se povedlo odskočit na rozdíl tří gólů, když se trefili také Daňo s Vránou. Domácím se v závěru povedlo snížit na 2:4 a při hře bez gólmana i na rozdíl jednoho gólu, ale scénář z derby se neopakoval. Oceláři udrželi těsný náskok a do tabulky si připsali první venkovní vítězství.

Tým trenérů Motáka a Orságha sehraje další zápas na domácím ledě. Stane se tak v pátek, kdy WERK Arenu čeká repríza finále proti Hradci Králové. Zápas startuje v 17 hodin.