I takové dny jsou, zpívá se v jedné české písni z repertoáru Michala Davida. Třinečtí prožili nepovedený večer, když v repríze finále jim proti Hradci Králové nevyšlo téměř nic.

Ocelářům se vydařily první minuty, hráli aktivně, hra vypadala nadějně. Jenže pak přišel první gól Miškáře a první přesilovka, která nedopadla dobře, protože více šancí měl Hradec. Od té chvíle byl Mountfield všude první a Třineckým nedával šance.

Velké hřebíky do truhly s třemi body zabili Hradečáci v úvodu druhé třetiny, kdy se prosadili obránci. Nejprve skóroval Pavelka a na něj navázal Blain. Když pak ve třetí třetině se zapsali do střelecké listiny Blain s Okuliarem, zrodil se ve WERK Areně nepříjemný výsledek 0:5.

Měli jsme velmi dobrý pohyb do první přesilovky, která nám nevyšla. Tam jsme ztratili momentum zápasu. Přesilovky nám nevycházely, dva góly jsme dostali v oslabení. Speciální týmy dnes byly velmi důležitou součástí. Hráli jsme komplikovaně, odskakovaly nám puky, vymýšleli jsme věci, které jsme nechtěli hrát. Špatně jsme se dostávali do šancí. Když už jsme se do nich dostali, tak jsme je neproměnili. Soupeř nás trestal z protiútoků, byl silnější,“ zhodnotil zápas trenér Vladimír Országh.

V první třetině jsem udělal jednu chybu v obranném pásmu a dostali jsme gól. Potom jsme měli dost oslabení, ale musíme náš výkon do dalšího zápasu zlepšit. Nějaké příležitosti jsme měli, nedali jsme je, prohráli, ale před námi je dalších 46 zápasů,“ pověděl Daniel Voženílek.

Sedmým duelem v sezóně bude pro Oceláře souboj v dalekém Litvínově. Utkání startuje v neděli v 17:30.