Oceláři zlomili sérii dvou porážek s vysokým počtem inkasovaných gólů a doma zvítězili nad Mladou Boleslaví, která znovu potvrdila, že ve WERK Areně se jí nedaří dávat více gólů.

Kapitán Petr Vrána nastoupil do svého 500. extraligového utkání a v úvodu zápasu mohl zatleskat povedené spolupráci Hudáčka s Daněm, která vedla k prvnímu gólu v mladoboleslavské síti. Novotný neměl proti střele druhého jmenovaného ze vzduchu šanci.

Oceláři i bez obránce Kundrátka dlouho drželi nulu na kontě Marka Mazance. Jenže zbytečný faul Adámka u mantinelu potrestal Kalousův tým za 9 sekund, kdy střelu od modré čáry dorazil do odkryté branky Aaltonen.

O vítězi zápasu musela rozhodnout třetí třetina a konkrétně druhý gól. Ten vstřelili Oceláři a znovu dvojice Hudáček, Daňo. Jejich důrazná práce u brankoviště, společně s Nestrašilem, vedla k vítězné brance, když puk dopíchl za Novotného Hudáček.

Třinečtí pokořili gólmana Novotného ještě jednou. Čacho prudkou kolmicí vybídl do úniku Kurovského, který jel v utkání třikrát sám na boleslavského gólmana, ale pouze ve 49. minutě dostal puk za jeho záda.

Dvougólové vedení mohl navýšit při závěrečné power-play soupeře brankář Mazanec, ale jeho střelecký pokus zachytil jeden z hráčů soupeře ve středním pásmu. Prosadil se až střelou přes celé hřiště Růžička a pečetil vítězství Třince 4:1.

Po dvou prohrách jsme potřebovali bodovat. Byl to bojovný zápas z obou stran. My jsme našli cestu k vítězství. Pro nás jsou důležité tři body, v těžkých situacích nás podržel brankář Mazanec. Doufám, že se od tohoto výsledku odrazíme dál,“ zhodnotil zápas trenér Vladimír Országh.

Oceláře čeká další domácí představení už v neděli, kdy do Třince zavítá karlovarská Energie. Přestože je neděle, toto utkání ještě začíná v 17 hodin.