Parádní hokej z obou stran, akce střídala akci, šance na obou stranách, výborné zásahy gólmanů. To vše bylo k vidění v neděli večer ve WERK Aréně a navrch ještě šest gólů. Oceláři po Mladé Boleslavi zdolali i Karlovy Vary.

Třinečtí trenéři udělali v sestavě jednu změnu. Místo třináctého útočníka Walegy se vrátil na led v pozici sedmého beka obránce Kundrátek. Hned v úvodu mohl sledovat první gólovou akci domácích, když střela Voženílka se odrazila od zadního mantinelu k volnému Daňovi a nejlepší střelec loňské sezóny se znovu nemýlil.

Divoký úvod přinesl v 7. minutě vyrovnání, když střelu Bartejse do modré čáry dorazil za Mazance Gríger. Hosté se mohli těšit z vyrovnání pouhých 25 sekund hry, krásnou individuální akcí až do odkryté branky se zaskvěl Miloš Roman, který přerušil sérii padesáti zápasů bez vstřeleného gólu. „Jsem rád, že to tam padlo. Stále jsem se snažil myslet pozitivně. Každý má nějakou úlohu v týmu, kterou musí přijmout. Vybojovali jsme puk, Petr Vrána to čipnul do útočného pásma. Viděl jsem, že Patrik Hrehorčák jde do brány a já to udělal nějak instinktivně,“ pohovořil o své trefě střelec.

Oceláři pokračovali ve výborném výkonu i po změně stran. Havlín podruhé usedl na trestnou lavici a podruhé šel předčasně. V prvním případě jej vypustil Daňo, ve druhém z pravého kruhu střílející Nestrašil. Čtvrtý gól domácích přidal po parádní střele z levého kruhu Růžička. V tu chvíli to bylo 4:1.

V poslední části si domácí pohlídali výsledek. Posledním útočníkem, který nedal v letošním ročníku gól, byl Slovák Viliam Čacho. I on svou neplodnost prolomil, protože ve 47. minutě proměnil přihrávku do jízdy od Kurovského v pátý gól. Zaskvěl se také brankář Mazanec, který zneškodnil trestné střílení Grígerovi.

„My jsme museli držet systém a hrát poctivě a zodpovědně. Musí hrát všichni hráči na ledě i na střídačce, a to se stalo. Důležité je, že jsme vyhráli a podali právě ten kolektivní zodpovědný výkon,“ těšilo trenéra Zdeňka Motáka.

Oceláři se tak vítězstvím 5:1 vyhoupli na čtvrté místo. Další extraligový zápas je čeká až v neděli na ledě Českých Budějovic, ale už ve středu je čeká zápas ve Stavangeru v rámci pátého kola Ligy mistrů. Pro udržení nadějí na postup budou muset zvítězit.