Dokázali to! Oceláři i bez obránců Jeřábka a Marinčina zvládli nervy drásající třetí zápas proti Pardubicím a ve finálové sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. Fantastický výkon podali všichni, od brankáře Kacetla až po posledního útočníka. Obětavost a srdce byla klíčem úspěchu.

Oslabení Oceláři vstoupili do zápasu velmi dobře a už v 11. minutě šli do vedení. Nahození Daňa z pravé strany si do vlastní branky srazil obránce Hájek. Hosté dokázali ještě v první třetině odpovědět vyrovnávacím gólem Radila, ale poslední slovo první části měl Libor Hudáček, který parádní střelou z levé strany proměnil přesilovou hru.

Hudáček měl velké slovo i ve druhé třetině. Ve 24. minutě napřáhl od modré čáry a dělovkou do horní poloviny brány podruhé prostřelil Willa. „Dnes jsem byl efektivní. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoct góly,“ prohlásil po zápase Libor Hudáček. Pardubičtí byli v prostřední části lepší, místy točili třinecké hráče a po úniku Mandáta i snížili.

O vítězi zápasu nakonec rozhodl až závěr třetí části. Diváci na tribunách byli nervózní, protože už jednou dokázaly Pardubice ve WERK Aréně stáhnout v závěru dvoubrankovou ztrátu. Trochu je uklidnil únik Nestrašila a parádní zakončení, po kterém domácí vedli 4:2. Hosté ale v předposlední minutě vykřesali naději, když odražený puk od Kacetla dorazil do branky Adam Musil. „Pardubice ukázaly svou sílu, je na nich tlak. Hrály šest na pět, ale my jsme je až na tu dorážku k ničemu nepustili, rozpovídal se střelec dvou gólů. Naštěstí vyrovnat se Dynamu nepovedlo a druhý bod v sérii je v rukou mužů s drakem na hrudi.

Bohužel není všechno tak skvělé, jak to vypadá. V posledních zápasech se nám rozmohl jeden nešvar, vhazování předmětů na hrací plochu. Prosíme, vyvarujte se toho, odpadky patří do koše, ne na led. Také byste se už nemuseli delší dobu podívat na třinecký hokej z prostor WERK Areny. Děkujeme za pochopení a užijme si nejbližší zápasy našich hokejistů!