Oceláři nezvládli čtvrtý zápas finálové série, osm pardubických trestů neproměnili byť jen v jeden gól, navíc nevyužili dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku, a prohráli po nepovedené závěrečné hře bez gólmana 2:6. Série tak putuje za stavu 2:2 do Pardubic.

Byl to zápas dvou příběhů. Jeden se odehrál na ledě, kde vyrovnaný souboj tentokrát lépe zvládlo Dynamo. Druhý se psal po zápase v mixzóně, kde jej rozdělal trenér Pardubic Marek Zadina.

Bývalý asistent Václava Varadi nejprve prohovořil pro stanici O2 TV Sport, aby pak v podobném duchu hovořil na tiskové konferenci vedle Zdeňka Motáka. Já si myslím, že jsme tady odehráli výborný utkání. Je to těžký, je to hodně těžký, když je někdo ovlivněnej médiama. Myslím si, že rozhodčí odvedli skvělej výkon dneska, ty faule naše byly, i včera odpískali skvělej výkon rozhodčí. Ale nelíbí se mi, jakej vliv mají ve vaší televizi Český ti experti v uvozovkách, na vliv toho působení rozhodčích, který se musej rozhodovat pod tlakem, komise rozhodčích dělá nějaké opatření. Já si myslím, že tohle to je finále play-off a emoce, který lidi chtějí vidět, k tomu patřej. A to, že někdo poplácá v uvozovkách někoho po betonech, kluk, který je z Pardubic, kterého si vážím, kterej je skvělej, přihráváme to, pak se trestaj úplný, teď vůbec nemluvím proti Třinci, ale všeobecně. Co se tady z toho stalo, z toho, Třinec je skvělej tým, ale co se tady z toho stalo, ta mediální masáž těch v uvozovkách expertů v Český televizi, k tomu podlehne komise rozhodčích, a pak se to posune někam jinam. Respektuju trenéra Třince, respektuju hráče Třince, respektuju jejich sílu, ale nerespektuju to, co se tady valí proti Pardubicům, to já nerespektuju. Já si myslím, že jsme dneska odehráli skvělý zápas, výborný PK (oslabení), výborný PP (přesilovky), zvládli jsme to, těžkej zápas, psychicky náročnej zápas. Co jsme chtěli, uhrát jeden zápas, to se nám povedlo. Je to 2:2 a jedeme domů. Těšíme se na naše skvělý lidi a naše skvělý diváky. Série 2:2 je otevřená a já si myslím, že to ještě bude skvělý hokej a skvělý zážitek pro lidi, jak pro třinecký, tak pro pardubický. Ale hrozně mi vadí ovlivňování lidí, ovlivňování veřejnosti. Ta mediální masáž je neskutečná, děkuju,“ překvapil svými slovy Marek Zadina. Zda to bylo z jeho nitra, nebo nařízením jiné osoby, to je záhadou.

Každopádně korunu tomu nasadil po otázce reportérky České televize Markéty Pernické, která se jej zeptala, zda může být konkrétní, co se mu nelíbí a od koho? „Na to je čas, to přijde. Všechno má svůj čas. Nebudu se k tomu vyjadřovat.“

Někdo se ohání pravidly, řády a dodržováním napsaného. Petr Dědek, majitel pardubického klubu, je zřejmě nečetl, neboť i on poslouchal slova svého trenéra na tiskové konferenci. Co říká herní řád a bod 7.12.? „Tam, kde to umožňují technické parametry zimního stadionu, je Klub povinen zajistit prostor pro pozápasové rozhovory hráčů se zástupci sdělovacích prostředků, tzv. mixzónu. Do mixzóny mají přístup pouze zástupci sdělovacích prostředků, hráči, trenéři a Vedoucí tiskového střediska.“ Je pan Dědek zástupce sdělovacích prostředků, hráč, trenér nebo vedoucí tiskového střediska? Odpovězte si sami.

Představitelé pardubického klubu by se raději měli zaměřit na svůj stadion a třeba na výhled ze sektoru fanoušků soupeře. Pro ty je obrovský zážitek koukat na hokej přes sloup, dvě sítě nebo špinavá plexiskla. Toto není zážitek hodný finále extraligy. MY TO ZVLÁDNEME I ZA TĚCHTO PODMÍNEK, PROTOŽE MÁME SÍLU DRAČÍ!