Igor Oceláři dotáhli i třetí letošní vyřazovací sérii do sedmého zápasu. Fantastickým výkonem v pátečním utkání nedali příliš argumentů Pardubicím a zdolali je ve WERK Aréně výsledkem 4:1.

Slezané nastoupili do zápasu aktivně a v první třetině si vytvořili zasloužený dvoubrankový náskok po parádní střele Růžičky a Hrehorčákovy dorážky Čachovy střely. Minulý zápas jsme také měli dobrou první třetinu, nedali jsme góly, oni potom dali góly a vyhráli. Dnes jsme konečně dali dva slepené góly a vyhráli třetinu 2:0, což nám pomohlo. V dalších třetinách jsme se snažili to udržet,“ řekl po zápase Patrik Hrehorčák.

Ve druhé třetině se domácím podařilo nepustit soupeře do tlaku, navíc sami udeřili v přesilové hře, kdy zcela sám zůstal u branky kapitán Vrána a zametl puk do prázdné branky. Nebyl jsem si jistý, jestli to ustojím. Ten puk se odrazil v takovém úhlu, kdy já šel už do brány a málem jsem zakopl. Bylo to trochu se štěstím,“ popsal situaci svým pohledem Petr Vrána.

Pardubicím se ve třetí části podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Naštěstí jejich snahu uzavřel střelou do prázdné branky svým druhým gólem v utkání Hrehorčák.

Proč Třinec vyrovnal sérii? Tady je jasná odpověď Patrika Hrehorčáka: Řekli jsme si, že budeme hrát za každého zraněného hráče. Jsme jako rodina, chceme si pomoct. Vypadne jeden, přijde druhý a zastoupí ho. Takto to funguje. Jsem rád, že jsme taková skupina hráčů v kabině.“

Poslední zápas se odehraje v neděli od 19 hodin v pardubické Enteria aréně. Zápas i výjezd s fanklubem je zcela vyprodaný.