Včera měla odstartovat první semifinále Generali Česká Cupu. Oceláři se chystali na zápas v Plzni, Pardubice v Liberci. Vše je zrušeno, pozitivní testy na Covid-19 udělaly klubům i zástupcům soutěže čáru přes rozpočet.

28 nakažených členů klubu v Plzni znamená karanténu pro plzeňské mužstvo. Nedejbože se někdo nevyléčí a po deseti dnech bude jasné, že si karanténu prodlouží.

O osudu semifinále, potažmo finále rozhodnou následující dny. Ve hře je několik variant – kontumace semifinálových zápasů, přeložení zápasů na jiný termín, a také ukončení celé soutěže, neboť už jen dva týdny zbývají do startu nového ročníku Tipsport Extraligy.

Nová sezóna bude v mnoha ohledech specifická. Jisté je, že neodstartuje v kompletním složení minimálně na tribunách. Bohužel jedno víme již jistě, Covid-19 ovlivnil hokejovou Ligu mistrů. Kromě změny formátu na play-off od úvodních zápasů přišel pro Třinec i nepříjemný los. Vzhledem k aktuální situaci v Minsku fanoušci Ocelářů nepoletí na zápas evropské soutěže.