V době, kdy lidé ve vnitřních prostorách komunikují mezi sebou přes roušky a hokejisté jsou utlačováni z důvodů hrozby nakažení koronavirem, nastal kuriózní příběh.

Do města oceli, kde jsou dodržována přísná hygienická opatření, hráči jsou separováni od ostatních zástupců klubu a fanoušci během utkání musí mít zakrytý nos a ústa, jinak je čeká důrazné varování, ne-li až vykázání ze stadionu, přijel klub, kde to mají takříkajíc trochu na háku.

Ve finále, kde se hraje o osm set tisíc korun, si to rozdali Oceláři s pardubickým Dynamem. Vedení pardubického klubu včetně trenérů zariskovalo a dalo hráčům o víkendu volnou nohu. Ti si tak užili svatbu jednoho ze svých kolegů. Rizikový případ mohl vyjít Východočechy hodně draho, ale první finálový duel se nakonec odehrál.

„Jsou také důležité věci kromě hokeje. Jestli ten kluk měl naplánovanou svatbu, tak mu v tom nebudeme bránit. Takový je život. Apelovali jsme na účastníky, aby dbali na striktní opatření. Bylo tam pár kamarádů, ale proběhlo to v naprostém pořádku a nic se nestalo,“ bránil se po utkání trenér Pardubic Milan Razým.

Oba kluby měly jednodušší cestu do finále. Jejich semifináloví soupeři nebyli krajskými hygienickými stanicemi připuštěni k zápasům, a tak postoupili přímo do dvojzápasu o krále přípravného období.

Třinec vstoupil do utkání lépe a chvílemi v útočném pásmu dal vzpomenout na slavný pořad z dílny TV Nova, který moderoval dnešní marketingový pracovník Pardubic Pavel Poulíček. Oceláři tlačili, jenže dlouho se nemohli prosadit. Až v prostřední části využil přesilovou hru Filip Zadina, který se čtvrtým gólem ve třetím utkání připomněl bývalým spoluhráčům.

V poslední části vykouzlil dvě krásné nabídky ke skórování Matěj Stránský, první využil mladíček Miloš Roman, druhou zkušený ostrostřelec Martin Růžička.

„Byl to super, konečně jsem hrál před více fanoušky, kteří nás hnali dopředu. Když jsou fanoušci, tak se hraje lépe a lehčeji. Patří jim velký dík za to, že nás přišli podpořit. Důležitá je ta výhra. Do zápasu jsem šel s chladnou hlavou, chtěl jsem hlavně vyhrát a hrát pro tým. Psal mi Larkin, že nám závidí, že taky by si rád zahrál před diváky. Nezávidím klukům v Americe, jsem strašně rád, že si tady můžu zahrát. Ostatní kluky nelákám, protože máme výborný tým,“ prozradil své dojmy po zápase útočník Filip Zadina.

Oceláři si vítězstvím 3:0 vytvořili slibný náskok do odvety. Rozhodující souboj se uskuteční v pardubické Aréně v sobotu od 15:30 v přímém přenosu O2 TV, nebo přímo z dějiště zápasu. Vstupenky naleznete na webu soupeře.