Dnes měla pro naše hráče odstartovat sezóna. Bohužel na první extraligový zápas v nové sezóně si musíme počkat, stejně jako na první domácí duel. Pokud vše půjde podle plánu, sehrají Oceláři úvodní duel v neděli v Karlových Varech a o týden později se představí doma proti Olomouci. Další změny budou zveřejněny v nejbližší době.

V letní přestávce ocelářský tým doznal několika změn. Odešli zkušení hráči Jiří Polanský a Martin Adamský, místo kterých přišli mladíci, včetně Filipa Zadiny a Lukáše Jaška. „Trochu se to tady omladilo. Doufám, že jim to bude šlapat stejně jako v přátelských zápasech. Z příchodu hráčů ze zámoří můžeme všichni těžit. Oni nasbírají zkušenosti z dospělého hokeje a my poznáme, jak se trénuje v Americe. Kluci si tady přidávají,“ těšilo útočníka Erika Hrňu.

Ke změnám v kádru se rozhovořil i trenér Václav Varaďa. „Já si zakládám na tom, že skládám tým charakterově.“ Kapitánské céčko získal útočník Petr Vrána. „Petr nepostrádá herní kvalitu, navíc je charakterově velmi dobrý. Hráčů je víc, kteří by mohli nosit céčko, ale může to mít jen jeden. Ostatní budou také lídry a budou posouvat své spoluhráče,“ řekl.

Ekonomická krize spojená s koronavirem poznamenala i třinecké finance. Hráči se museli trochu uskromnit. „Úsporný režim jsme nastolili s ocelářskou cestou. Podpora z naší strany zůstala stejná, partnerství s klubem neukončili ani naši menší partneři,“ prozradil na tiskové konferenci prezident klubu Ing. Ján Moder. „Rozpočet A-mužstva je o dvacet procent menší než v loňské sezóně,“ doplnil sportovní manažer Jan Peterek.

Třinecká WERK Arénu může za aktuálních podmínek zaplnit 3200 diváků. Vzhledem ke vzrůstajícím číslům nakažených roste riziko restrikcí pro sportovní akce. Jedním z omezení může být i cesta na zápasy soupeřů. Většina klubů sektor pro fanoušky hostů neotevře, Třinec to má trochu upravené. „Záleží na situaci. Pokud bude vyprodáno, tak neotevřeme. Rozhodovat bude více faktorů. Je to na jednání mezi kluby,“ přiznal Peterek.

Do nové sezóny jdou Oceláři s nejvyššími cíli. „Chceme hrát nahoře a vytvořit si co nejlepší pozici pro boje v play-off. Jsme tým, který chce vyhrávat,“ pověděl Hrňa. „Třinec je skvělý tým, jsou tu hráči, se kterými jsem získal titul v juniorské lize,“ zavzpomínal Jašek.

Draftovaný kanadským Vancouverem odcházel do zámoří z Liberce, kam před pár lety odešel ze Slezska. „Jsem tady doma, mám tady rodinu a přátelé. Třinec byl jedinou variantou, kterou jsem měl v hlavě. V Liberci možná budou zklamaní, ale takový je sport. Možná tady ani dlouho nebudu,“ upozornil Lukáš Jašek.

V jarním období plném esportu byl trenérem českého reprezentanta Josefa Stachurczyka. „S Pepou se znám už dlouho. Vyrůstali jsme spolu, jsem jako jeho podpora. O zapojení jsem nad tím nemyslel, nejsem nějaký pařmen, ani dobrý hráč v esportu, proto bych zřejmě nebyl přínosem pro klub,“ bránil se týmovému spojení Ocelářů a obou hráčů.

Třinec čeká nejen Tipsport Extraliga, ale i hokejová Liga mistrů. Vedení soutěže zrušilo skupinovou část a soutěž pojede ve formátu play-off. Třinec sehraje oba zápasy s Dinamem Minsk ve WERK Aréně v půli listopadu. V případě postupu by Oceláře čekala cesta do Tampere nebo Salzburgu.