I přes velké množství olympioniků Oceláři neztratili v těchto časech vedoucí pozici. Na vítězství Hradce Králové s Olomouci odpověděli naši borci vydřenou domácí výhrou nad Pardubicemi.

Cesta za třemi body nebyla snadná. V první třetině byly Pardubice aktivnějším týmem, dostaly se zaslouženě do vedení, ale ještě před koncem první třetiny stihl vyrovnat z přesilovky Vrána.

V prostřední části už byli Oceláři více aktivnější, svého soupeře přehrávali, jenže hned v úvodu vrátil Pardubicím vedení třinecký odchovanec Cienciala. Přestože Třinci pomáhá velký počet hráčů z Frýdku-Místku, nehrají v týmu druhou roli. To potvrdil střelou od modré čáry Mikuláš Zbořil, který tak zaznamenal svůj první extraligový gól. „Hrehorčák mi to dával zpoza brány. Plácl jsem do toho z jedné nohy, zavřel jsem oči a chtěl jsem dát co největší ránu. Nejsem hokejista, který trefuje růžky,“ pousmál se po zápase střelec druhé vyrovnávací branky.

Emoce v hale explodovaly, Třinec rázem cítil šanci na vítězství. „V první lize mi dělalo problém vrátit se po gólu zpátky do zápasu. Říkal jsem si, že tady si to nesmím dovolit. První střídání ještě nebylo ono, ale pak už jsem bojoval naplno,“ řekl po utkání Mikuláš Zbořil.

O vítězi nakonec rozhodla třetí třetina a druhá využitá přesilovka Ocelářů. Za dohledu druhého nejproduktivnějšího hráče třinecké historie se prosadil ten nejlepší. Z pravého kruhu prostřelil Frodla Martin Růžička. Třinec zvítězil 3:2 a jako první se v letošním ročníku dostal přes hranici 100 bodů.

Vedoucí pozice těší i frýdecko-místeckého obránce. „Užívám si každý moment, protože ta kabina, kluci, kteří tam jsou. Je no něco  neskutečného pro kluka, který celý život hraje první ligu. Užívám si to, protože každý den může být pro mě poslední. Snažím se odvést maxikum,“ pověděl Zbořil.

Bývalý hráč Přerova a Zlína se rychle přizpůsobil týmu. „První zápas ve Varech byl těžký, musel jsem se adaptovat. Tady ve WERK Aréně už je to jiné. Domácí prostředí, navíc hráči jsou kvalitnější na puku, v krytí kotouče. Je to jiné než v první lize,“ těšil se ze šance prvoligový bek.

Frýdecká výpomoc by měla v extraligovém týmu pokračovat do konce olympijských her, než se vrátí pětice účastníků, včetně obránců Marinčina, Kundrátka a Musila. Klub pro prvoligové hráče vyjednal na svazu výjimku. Pro hráče tak neplatí termín 15. února, kdy se musí rozhodnout, kde budou hrát.