Oceláři přišli o vedoucí pozici. V nedělním utkání sice byli po celý zápas aktivnějším týmem, ale chyby v defenzívě i v zakončení způsobily, že z WERK Arény si tři body odvezli liberečtí tygři.

Poprvé po zavedení tvrdých proticovidových restrikcí zavítalo do třinecké haly více než tři tisícovky diváků. „Bylo super, že mohli dorazit. Je to příjemná změna. Byli neskuteční a patří jim velký dík,“ řekl po utkání na adresu fanoušků obránce Tomáš Kundrátek.

Třinecký obránce musel v první třetině zkousnout nepovedený vstup do zápasu. Oceláři brzo prohrávali 0:2, navíc nechybělo moc a mohlo to být ještě o gól více, ale rozhodčí vlastní branku Vrány neuznali pro nedovolené bránění brankáři. Z následné přesilovky po neúspěšné výzvě snížil první z bratří Kovařčíků. „To už by bylo otřesné. Pomohlo nám to, bohužel jeden gól na vyrovnání nám stále scházel,“ pověděl rodák z Přerova.

Pak se hra Ocelářů zvedla, soupeře místy drtili, jenže neproměněné gólové šance do odkryté branky se jim vymstily v závěru, kdy soupeř využil přesilovku po sporném faulu Růžičky. Následně Kovařčík ještě snížil, ale Liberec si pojistil vítězství gólem do prázdné branky. „První třetina se nám vůbec nepovedla, pak se to zvedlo, měli jsme hodně šancí, bohužel jsme je neproměnili. Hodně nás podržel brankář Mazanec,“ pochválil muž s 84 na dresu svého kolegu.

Ocelářskou ztrátu využili hráči z Hradce Králové, kteří svůj duel s Plzní vyhráli a odskočili našemu celku na rozdíl tří bodů. Bohužel v této době to mají naši hráči těžké. Trenér Zadina se musí obejít bez trojice olympioniků Marinčin, Daňo, Roman. „Kdyby to nebyli klíčoví hráči, tak nejsou na olympiádě. Jsou to nejlepší hráči Česka a Slovenska, muselo se to projevit,“ prozradil po zápase Patrik Hrehorčák, který v sezóně oblékal reprezentační dres.

Úspěchu slovenského národního týmu si velmi cení. „Je to krása, pro Slovensko je to historický úspěch. Je to něco nepopsatelného. Všichni měli husí kůži po celém těle. Na Slovensku se to nikdy nepovedlo. Gáborík s Demitrou byli ve Vancouveru čtvrtí. Kluci, co tam byli, makali za tým, který byl super poskládaný. Jsem rád, že jim to vyšlo,“ rozplýval se člen prvního útoku.

Kromě vynikajícího Slafkovského měl velký díl na úspěchu také trenér Craig Ramsey. „Je to trenér, který má přesně daný cíl. Ví, co chce hrát a jak chce hrát. Nechce hrát defenzivně, ani proti Kanadě nebo Rusku. Vždy má ten svůj systém a všichni hrají naplno. Kluci se semkli jako parta a dokázali vytvořit jeden tým,“ představil recept úspěchu.Oceláři si i bez nich musí poradit v dalším utkání, to se hraje hned v pondělí, kdy do Třince přicestují z dalekých Karlových Varů hráči Energie. „Dobře se zregenerujeme a pořádně se připravíme na nový zápas,“ slíbil po utkání Tomáš Kundrátek. Utkání startuje v 17 hodin.