Den po prohře s Libercem přicestoval do WERK Arény další soupeř. Karlovarská Energie dlouhou cestu přes celou republiku nerozdýchala příliš dobře a ze Slezska si odvezla sedmigólový výprask.

Oceláři položili základy vítězství už v první třetině. V 9. minutě se uvolnil na pravé straně Růžička a střelou přes obránce uklidil puk k levé tyči. Pár minut na to pak využil přesilovku Bakoš, když ze vzduchu dorazil Douderovu střelu od modré čáry.

Karlovy Vary v první třetině vůbec neohrozily brankáře Kacetla. „Zápas pro mě začal až ve druhé třetině, protože v první na mě šly tak dvě střely. Pak už to začalo létat,“ řekl po utkání třinecký gólman.

I přes zvýšenou aktivitu Energie dávali góly pouze domácí. Vyloučení Beránka zkrátil přesilovkovým gólem Andrej Nestrašil, poté si svůj premiérový extraligový gól zapsal Filip Komorski a na 5:0 po polovině zápasu navýšil Vladimír Svačina. To už nevydržel gólman Habal a přepustil místo Lukešovi.

Zákrok hodný zlaté helmy předvedl brankář Kacetl až ve 48. minutě. Za jednoznačného vedení Ocelářů zneškodnil gólovku Dlapovi, který si dojel k odražené střele a pálil do odkryté branky. Třinecký gólman natáhl ruku a lapačkou puk vyrazil vedle branky. „Soupeř z boku vystřelil, já jsem to vyrazil hokejkou do strany. Viděl jsem, že se tam řítí jejich hráč a střílí, tak jsem se tam snažil nacpat vyrážečku. Čekal jsem, že to půjde nahoru a trefil mě. Naštěstí to šlo nad,“ pousmál se úspěšný brankář.

Dlouho nepřekonaný zůstal také brankář Lukeš, až v závěru ho překvapil střelou zpoza branky Alan Lyszczarczyk a na konečných 7:0 upravil 109 sekund před koncem Ondřej Kovařčík.

Oceláři tak do pátečního kola ve Zlíně vstoupí s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Hradec Králové, který ztratil bod v úterním utkání na ledě Mladé Boleslavi.