Oceláři zvládli úvodní čtvrtfinálový duel. V dramatickém souboji nakonec udolali České Budějovice až v poslední třetině. O první výhře v sérii rozhodl netradiční střelec.

Třinečtí se do play-off zapojili po dvoutýdenní přestávce, avšak v plné síle. Nerozehranost byla trochu znát jen v úvodu utkání, později už byli Oceláři lepším týmem, vytvářeli si gólové příležitosti, jenže Hrachovina dlouho držel naděje svého celku na bodový zisk.

Ve 12. minutě zastavil Hrachovina únik Voženílka, v závěru první třetiny střílel po přihrávce Daňa Cienciala, ale i tento pokus budějovický gólman vyrazil. Branka nepadla ani ve druhé třetině, protože oba brankáři se činili.

Gólu se diváci dočkali až na začátku třetí části. Růžička křížnou přihrávkou našel na pravé straně Nedomlela a ten střelou přes clonícího Voženílka dostal puk do branky. Pro třineckého obránce to byl první gól v třineckém dresu.

Pojistit náskok mohli Smith s Ciencialou, ale v dobré střelecké pozici nedostali puk do branky. To se povedlo až pět sekund před koncem Nestrašilovi, když Oceláři přežili velký závar před brankovou čárou a po zblokované střele Voženílka proměnil únik na prázdnou branku zmíněný Nestrašil.

„Bylo to na nervy. Já jsem se modlil, protože se mi nepovedlo vyhodit puk do středního pásma, nějak mi to z bekhendu sjelo. Jsem rád, že jsme tam všichni naskákali po hlavě a nešlo to tam docpat. Mazanec to tam skvěle držel betonem, bylo to fantastické. Naštěstí se nám to povedlo, Voženílek skvěle zablokoval. Viděl jsem puk, rozhodčí ležel na bráně, měl to celé pod kontrolou. My jsme tomu bránili, naštěstí to vyskočilo do strany, Růžička to zametl do strany,“ popsal závěrečnou situaci Nestrašil.

„Po předchozích dvou dnech, kde jsou obě série hodně vyrovnané, byl i dnešní zápas hodně vyrovnaný. Měli jsme o trochu více šancí, kdy jsme mohli skórovat, ale jsem rád, že jsme podali výborný kolektivní výkon podpořený všemi hráči. Takto bychom chtěli pokračovat,“ přeje si trenér Zdeněk Moták.

Druhé utkání startuje v pondělí od 17 hodin opět ve WERK Aréně.