Třinečtí hokejisté zvládli i druhé domácí čtvrtfinálové utkání a na jih Čech pocestují s vedením 2:0 na zápasy. Slezané se dokázali gólově prosadit, za to Mazanec za svá záda nepustil ani jednu střelu.

Souboj mezi Oceláři a Motorem proběhl v podobném duchu jako ten nedělní. Urputné bránění z obou stran a do ofenzívy lepší domácí celek. Hostům nepomohl ani návrat Valského po disciplinárním trestu.

Fanoušci tentokrát nemuseli čekat na gól do třetí třetiny. První radost jim přinesl v závěru první části Daňo, který dorazil střely svých spoluhráčů za bezmocně sedícího Hrachovinu.

Ještě hůř bylo Čihákově týmu na konci druhé třetiny, když nepovedenou rozehrávku českobudějovického brankáře potrestal dorážkou do odkryté branky Cienciala.

Když Třinec v play-off vede, má to soupeř hodně těžké. Motoru nepomohla ani přesilová hra po faulu Smitha. Početní výhodu umocněnou o šestého hráče do pole neproměnili, a tak ani ve druhém zápase nevstřelili kýžený gól.

Jsme rádi za první dvě domácí vítězství, ale play-off se hraje na čtyři. Teď pojedeme do Budějovic a tam musíme hrát stejně jako doma. Gól vždy pomůže, ale skoro nic to neznamená. V hokeji se dají dát tři góly za minutu. Bylo super, že jsme celý zápas vedli. Defenzívu máme dobře zvládnutou, máme hodně zblokovaných střel a v tom je ten klíč,“ říkal po zápase David Cienciala.

Série se nyní stěhuje do Českých Budějovic. V Budvar Aréně se odehraje třetí a čtvrté utkání ve čtvrtek, respektive v pátek.