Už to vypadalo, že semifinále je v kapse, poté co se družina trenérů Motáka a Országha rozjela ve třetí třetině, kde stáhla následky nepovedených čtyřiceti minut. Bohužel šťastnějším týmem byli znovu Jihočeši.

Budějovický Motor přicestoval do Třince bez obránce Štencla, který dostal stopku za bodnutí Daňa. Ani tato absence Třinci nepomohla. Budějovice byly v úvodních dvou třetinách lepším týmem, aktivnějším a ve 13. minutě se dostaly do vedení, poté co vysoký Kondelík zužitkoval svou postavu a prostřelil Mazance.

Třinečtí dál trpěli. Ve druhé třetině museli odolávat osmiminutovému oslabení po vyloučeních Draveckého a Kundrátka. Nakonec to nezvládli bez úhony a Pýchova střela z druhé vlny skončila za domácím gólmanem.

Dvě třetiny to nebyl příjemný pohled, ale nástup do třetí části byl excelentní. Pomohly tomu změny ve formacích. Nejprve Marinčin našel před brankou Čacha, který se dostal do prvního útoku, a ten vstřelil první gól Ocelářů po třiceti sekundách. Za tři minuty bylo vyrovnáno. Střelu Růžičky od modré čáry dorazil za Hrachovinu Voženílek.

Oceláře zlomila tragicky sehraná přesilovka pět na tři, ve které mohli soupeři odskočit. Nepovedlo se a navíc v 56. minutě Gulaš překvapil třinecké fanoušky přesnou střelou k levé tyči. Marinčin ještě reklamoval zásah vysokou holí, ale marně.

Když ani závěrečný tlak nepřinesl kýžené vyrovnání, bylo jasné, že šestý duel nás nemine. Bylo to těžké utkání na hlavu. Dostali jsme se do díry 2:0, pak jsme měli výborný začátek třetí třetiny, ale bohužel jedna chyba nás stála gól na 3:2. Měli jsme spoustu šancí, ale škoda. Nebylo to jednoduché a nejsem si jistý, jestli bychom si to zasloužili,“ zhodnotil zápas kapitán Petr Vrána.

Šesté pokračování série startuje v úterý v 17:30 v Budvar Aréně v Českých Budějovicích. Utkání můžete sledovat na O2 TV, nebo na Tipsport TV, případně na Onlajnech, či sluchem na Radiožurnálu Sport.