Tlačili, tlačili, ale nakonec jsou z toho dva body. Oceláři měli zápas s Karlovými Vary slibně rozehraný, avšak po chybách v obraně a neproměněných šancích se museli spokojit pouze s dvoubodovým vítězstvím.

Ocelářům na úvod pomohla úspěšná přesilová hra. Růžička našel zpoza brány Vránu, ten napnul hokejku a přesnou střelou do horní poloviny brány otevřel skóre. Třinečtí byli lepším týmem, tlačili se do šancí, ale Michal Kovařčík, Marinčin, ani Vrána už nenavýšili náskok v první části.

Druhý gól se Slezanům podařilo vstřelit na začátku druhé třetiny. Přesilovou hru využil přesnou střelou z levého kruhu Růžička. Dvougólový náskok brzy snížil sedmnáctiletý mladíček Kulich, který využil přečíslení dva na jednoho střelou mezi Kacetlovy nohy.

Prvních pět minut třetí části patřilo Ocelářům, ti nepustili svého soupeře na svou polovinu a dlouho točili Západočechy před jejich bránou. Bylo jen otázkou času, kdy puk do brány padne, nakonec se tak stalo ve 46. minutě, avšak překvapivě to bylo do třinecké svatyně. Marinčin nezkrotil puk u mantinelu, kotouč sebral Beránek a sólo na třineckou bránu proměnil ve vyrovnávací gól.

O vítězi nakonec muselo rozhodnout prodloužení. Hned na začátku Oceláři nevyužili zbylou přesilovou hru, ale nakonec si na konci 63. minuty najel mezi kruhy Hrňa a přesnou střelou k tyči rozhodl o třineckém posunu do čela tabulky.

Oceláři půjdou v pozici lídra do nedělního zápasu proti Zlínu. Souboj proti poslednímu celku tabulky startuje od 17 hodin v třinecké WERK Aréně.